Profesionalni stres: uzroci, posljedice i strategije suočavanja

Profesionalni stres: uzroci, posljedice i strategije suočavanja

rofesionalni stres jedan je od najvažnijih čimbenika koji utječe na radnu efikasnost, zadovoljstvo poslom i ukupno zdravlje zaposlenika. On je neizbježan, u nekoj mjeri doživljavaju ga svi ljudi na svojim radnim mjestima, a ono što je karakteristično jest da je posve individualan zbog čega se događa da ga teško opažamo, razumijemo i kontroliramo. Međutim, na profesionalni stres se može utjecati kako individualno tako i na razini tima ili organizacije.

U  ovom ciklusu pratimo put od individualne razine doživljaja stresa do posljedica na ukupno funkcioniranje tima i/ili organizacije te uloge koji pojedini faktori igraju u nastanku. Naposljetku, učimo kako naša radna mjesta učiniti manje stresnima i ugodnijima, a poslove koje obavljamo smislenijima.

  • Što je stres, a što stresor?
  • Što je profesionalni stres i koji su najčešći uzroci?
  • Tko sve sudjeluje u nastanku stresa?
  • Što su posljedice stresa- od zdravlja do obavljanja radnog zadataka i obrnuto
  • Što mogu učiniti: koje su moje strategije suočavanja i mogućnosti za promjenu?
  • Koje su posljedice na tim i organizaciju?
  • Što je organizacijski stres menadžment?
adionice su zamišljene kao edukativni i interaktivni susret u kojem predavačica i sudionici zajednički istražuju pojedinačna iskustva stresa na radnom mjestu te, uz pomoć teorijskih spoznaja, pokušavaju pronaći vlastite pomagajuće i podržavajuće strategije za suočavanje s istim.

Radionice su namijenjene za sve zaposlene ljude, ciljane grupe zaposlenika u nekoj organizaciji i za menadžment zadužen za upravljanje ljudskim (kadrovskim) te drugim strateškim procesima.

Ciklus se sastoji od četiri povezane radionice koje će se odvijati svaki petak u mjesecu svibnju u trajanju od četiri sata u popodnevnim radnim satima (s kraćom pauzom za okrjepu). Broj sudionika je ograničen. Cijena sudjelovanja po radionici za sudionika je 300kn. Sudionici iz iste organizacije dobivaju popust od 10 posto po sudioniku.

Prijaviti se ili samo iskazati interes možete na kontakt stranici.